Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάρρευση Σένγκεν: Η αρχή του τέλους για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Γερμανία, Δανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σουηδία, Συνθήκη Σένγκεν,

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, η Κομισιόν στις Βρυξέλλες, μετά την μερική κατάρρευση της Σένγκεν με την εισαγωγή συνοριακών ελέγχων από τη Δανία και τη Σουηδία, όπως μεταδίδει το OpenEurope.

Παράλληλα, επικαλούμενο δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, σημειώνει ότι υπάρχουν αναφορές ότι η Ρώμη προτίθεται να προχωρήσει σε ελέγχους στα σύνορά της με τη Σλοβενία.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters, περισσότεροι από 1 εκατ. αιτούντες άσυλο έφθασαν στη Γερμανία το 2015, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης που εκτιμούσε 800.000 νέες αφίξεις.

Μόνον τον Δεκέμβριο κατέφθασαν στη Γερμανία 127.320 άτομα.

Δεν θα αρκεστεί την ίδια ώρα μόνο στους συνοριακούς ελέγχους με την Γερμανία η κυβέρνηση της Δανίας, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις Δανού αξιωματούχου στο Bloomberg, απώτερος σκοπός της είναι να εξαιρεθεί πλήρως από την συνθήκη Σένγκεν.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του διαβατηρίου, ένα μέτρο που παραβιάζει την Σένγκεν, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν σε όλα τα σύνορα της χώρας.

Θυμίζουμε ότι η Δανία κατάσχεσε πριν λίγες ημέρες τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματα που είχαν μαζί τους οι πρόσφυγες, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να τους παράσχει βοήθεια.

Σχετικά άρθρα