Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικά τανκς βομβαρδίζουν την κουρδική πόλη Τσίζρε στην Τουρκία (βίντεο)

Τουρκικά τανκς βομβαρδίζουν την κουρδική πόλη Τσίζρε στην Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για YPS Μονάδες Προστασίας Πολιτών, Βίντεο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία, Τσίζρε,

Το τουρκικό δολοφονικό κράτος συνεχίζει να επιτίθεται στον άμαχο πληθυσμό της πόλης Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, για 23η ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν με τανκς στο κέντρο της πόλης και άρχισαν να βομβαρδίζουν γειτονιές της πόλης, στις οποίες βρίσκονται αντάρτες του PKK.

Η συνοικία Νουρ της Τσίζρε χτυπήθηκε από δεκάδες κανονιοβολισμούς αρμάτων μάχης που αναπτύχθηκαν στις οδούς Γιαφές, Αρίν Μιρξάν και Μποτάς. Τα τουρκικά τανκς προστατεύονταν από τεθωρακισμένα της Αστυνομίας.

Από τον σφοδρό βομβαρδισμό πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ κάποια παραδόθηκαν και στις φλόγες που δεν μπορεί κανείς να σβήσει γιατί η Πυροσβεστική δεν επιτρέπεται να προστρέξει για κατάσβεση.

Δείτε πλάνα από την πόλη Τσίζρε που έχουν διαφύγει από την τουρκική λογοκρισία με μεγάλη προσπάθεια:

Δείτε σε βίντεο, πάλι από την Τσίζρε, τα τουρκικά τανκς να βομβαρδίζουν κατοικίες:

Παράλληλα, τουρκικά τανκς πήραν θέσεις στους λόφους που “κοιτούν” την πόλη και από εκεί κανονιοβολούσαν τις γειτονιές Τσουντί, Σουρ και Γιαφές.

Ενώ βομβάρδιζαν τις συνοικίες, που είναι γεμάτες άμαχο πληθυσμό εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει το τουρκικό κράτος, αστυνομικοί και στρατιώτες προσπάθησαν να εισέλθουν στη συνοικία Τσουντί.

Εκεί όμως τους περίμεναν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες του YPS και αρκετοί κάτοικοι που έχουν πιάσει τα όπλα μιας και το τουρκικό κράτος δεν τους έχει αφήσει άλλη επιλογή.

Οι τουρκικές δυνάμεις δέχθηκαν βροχή τις σφαίρες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Σχετικά άρθρα