Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδική εκτέλεση δασκάλων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη

Ομαδική εκτέλεση δασκάλων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δάσκαλοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Πολλοί δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, επειδή αρνήθηκαν να διδάξουν και να εφαρμόσουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εισήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στα σχολεία.

“Επειδή αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το Ισλαμικό Κράτος εισήγαγε στα σχολεία και το οποίο διδάσκει την εξτρεμιστική ιδεολογία και τη βία, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους δασκάλους και τους δημόσιους υπαλλήλους που αρνήθηκαν”, δήλωσε ο Γκαζουάν Νταούντι, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας της Νινευή.

Αρχές Οκτωβρίου, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Ιράκ, οι τζιχαντιστές άλλαξαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εισήγαγαν δικά τους βιβλία που επικεντρώνονται στον τζιχαντισμό και στην ιστορία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών εισήχθη από την οργάνωση στα δημοτικά, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα πανεπιστήμια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει τυπώσει δικά του “διδακτικά” βιβλία και απαιτεί να διδάσκονται δίχως καμία αντίρρηση.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2015 σας είχαμε αναρτήσει είδηση σχετικά με την πρώτη εκτέλεση δασκάλας από το Ισλαμικό Κράτος για τον ίδιο λόγο.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τη δασκάλα Ασουάκ Ιμπραχίμ Αλ Νουαΐμι (Ashwaq Ibrahim Al Nuaimi) επειδή αρνήθηκε να συνεχίσει να διδάσκει υπό το τζιχαντιστικό καθεστώς και ζήτησε και από τους μαθητές της να μην ξαναπάνε στο σχολείο όσο υφίσταται αυτή η κατάσταση.

Η δασκάλα αρνήθηκε να διδάξει στους μαθητές τη διδακτέα ύλη που όρισε το Ισλαμικό Κράτος, επειδή κατά τη γνώμη της δηλητηρίαζε και διαστρέβλωνε τη θρησκεία και έκανε πλύση εγκεφάλου στους μαθητές.

Η γυναίκα συνελήφθη από τους τζιχαντιστές, βασανίστηκε, οδηγήθηκε στην ιερά εξέταση της Σαρία και από εκεί καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή αρνήθηκε τη διδακτέα ύλη του «χαλιφάτου».

Όπως σχολιάστηκε σε λογαριασμούς Ιρακινών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η Ασουάκ δεν σκέφτηκε τη ζωή της, την οικογένειά της, το μέλλον της, ούτε καν τον μισθό της. Η Ασουάκ πέθανε και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την πτώση της πόλης [στο Ισλαμικό Κράτος] ζούνε».

Σχετικά άρθρα