Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία “κόβει” όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν

Η Σαουδική Αραβία “κόβει” όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Ιράν, Νιμρ Αλ Νιμρ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Σουνίτες, Τεχεράνη,

Έπειτα από την απόφαση της να διακόψει τις διπλωματικές επαφές με το Ιράν και να αποσύρει την διπλωματική της αποστολή από την Τεχεράνη, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μίλησε στο πρακτορείο Reuters και αποκάλυψε πως η Σαουδική Αραβία θα απαγορεύσει στους πολίτες της να ταξιδεύουν στο Ιράν καθώς και ότι θα διακόψει και όλους τους εμπορικούς δεσμούς με την Τεχεράνη, έπειτα από την επίθεση στην πρεσβεία του Ριάντ στην Τεχεράνη, μετά την εκτέλεση του σεΐχη αλ-Νιρμ.

Η εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας μετά τη φυλάκιση και καταδίκη του για τρομοκρατική δράση, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου.

Μετά την εκτέλεση του ιερωμένου εξαγριωμένοι κάτοικοι της Τεχεράνης πραγματοποίησαν επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα του Ιράν.

Η απόφαση του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας να αποσύρει την διπλωματική της αποστολή από την Τεχεράνη έρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της όλης ιστορίας, καθώς πλέον δεν θα υπάρχει η δίοδος επικοινωνίας ώστε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να βρεθεί μία λύση για να μη φθάσουν τα πράγματα μεταξύ σιιτών και σουνιτών στα άκρα.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη στάση κράτησε και το Μπαχρέιν, το οποίο με ανακοίνωση έδωσε διορία 48 ωρών στους Ιρανούς διπλωμάτες να αποχωρήσουν, έπειτα από την επίθεση οργισμένων Ιρανών διαδηλωτών τη νύχτα του Σαββάτου, στην πρεσβεία του Ριάντ στην Τεχεράνη.

Τρίτη χώρα που ακολούθησε την ίδια τακτική, είναι το Σουδάν που αποφάσισε να διακόψει τις επαφές με το σιιτικό Ιράν. Το Σουδάν ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και σε σαουδαραβικά προξενεία αλλού στο Ιράν.

Σχετικά άρθρα