Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tο Μπαχρέιν διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

Tο Μπαχρέιν διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθεροι Σουνίτες των Ταξιαρχιών Μπάαλμπεκ, Ιράν, Μπαχρέιν, Νιμρ Αλ Νιμρ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Τεχεράνη,

Μετά τη Σαουδική Αραβία ήρθε η σειρά του Μπαχρέιν να ανακοινώσει ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, μετά τις αντιδράσεις στην Τεχεράνη για την εκτέλεση του επικεφαλής ιεροκήρυκα των σιιτών μουσουλμάνων Νιμρ αλ Νιμρ από τους Σαουδάραβες.

Το Μπαχρέιν έδωσε περιθώριο 48 ωρών στους Ιρανούς διπλωμάτες να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν παρενέβησαν και οι ΗΠΑ, ζητώντας από τις δύο πλευρές να προσηλωθούν στη διπλωματία και να προχωρήσουν σε θετικά βήματα για την άμβλυνση των εντάσεων.

«Πιστεύουμε ότι η προσήλωση στη διπλωματία και οι απευθείας συνομιλίες παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την άμβλυνση των διαφορών και θα συνεχίσουμε να ζητούμε από τους ηγέτες της περιοχής να λάβουν θετικά μέτρα για τον κατευνασμό της κατάστασης», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία αποφάσισε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν στον απόηχο της επίθεσης κατά της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Τεχεράνη και της ιρανικής αντίδρασης για την εκτέλεση του σιίτη ιεροκήρυκα Νιμρ αλ-Νιμρ.

Σχετικά άρθρα