Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 15 δημοκρατικούς αντάρτες στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 15 δημοκρατικούς αντάρτες στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν το Σάββατο τουλάχιστον 15 Σύρους αντάρτες της Τζαΐς Αλ Θουγάρ, αραβικής δημοκρατικής οργάνωσης που είναι σύμμαχος με τους σοσιαλιστές Κούρδους της Συρίας (YPG/YPJ).

Η Τζαΐς Αλ Θουγάρ συμμετέχει από κοινού με τους Κούρδους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και ενίοτε από τη Ρωσία.

Οι Άραβες δημοκρατικοί αντάρτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος σε μάχες στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ελέγχουν το βορρά της επαρχίας Ράκα και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κατάληψης της ίδια της πόλης Ράκα, η οποία είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Συρία.

Ο αποκεφαλισμός των Αράβων ανταρτών αποσκοπεί ακριβώς στο να καλλιεργηθεί “τρόμος” μεταξύ των δυνάμεων των SDF, αν και ο Κούρδοι έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος. Το ίδιο είναι άγνωστο εάν ισχύει και για τους Άραβες συμμάχους τους.

“Τουλάχιστον 15 αντάρτες της Τζαΐς Αλ Θουγάρ αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το Σάββατο”, δήλωσε εκπρόσωπος των SDF στο ARA News.

“Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να εκφοβίσει τις δυνάμεις των SDF με τέτοιες ενέργειες, ειδικότερα ύστερα από τις εντυπωσιακές νίκες μας ενάντιά τους στη Χασάκα [βορειοανατολική Συρία] και στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα αλλά και στο Χαλέπι”, είπε ο ίδιος.

“Το μήνυμά μας σε αυτούς τους βαρβάρους είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει και σύντομα θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική τους οργάνωση από το έδαφος της Συρίας”.

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε περισσότερους από 40 αντάρτες των SDF, της Τζαΐς Αλ Θουγάρ, σε μάχες κοντά στην πόλη Αΐν Ίσα βόρεια της Ράκας.

Σχετικά άρθρα