Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος – Αξιωματούχος: Το Ισλαμικό Κράτος θα υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια

Λευκός Οίκος – Αξιωματούχος: Το Ισλαμικό Κράτος θα υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αλ Κάιντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα καταφέρουν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος μέσα στο 2016, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου το Σάββατο.

“Το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να υφίσταται. Δεν θα μπορέσουμε να το εξαλείψουμε μέσα στα επόμενα χρόνια”, είπε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς (Ben Rhodes) σε ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες του CBS News.

Ο Ρόουντς πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την πρόθεση να “δυσκολέψουν” τη λειτουργία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να υπάρχει, “όπως και η Αλ Κάιντα συνεχίζει να υπάρχει, αν και έχει σημαντικά υποβαθμιστεί”.

Βεβαίως μόνο “υποβαθμισμένη” δεν τη λέει κανείς την Αλ Κάιντα όταν το συριακό παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, παίζει κεντρικό ρόλο στον πόλεμο στη Συρία αλλά και το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος ήταν παρακλάδι της Αλ Κάιντα που διασπάστηκε.

Επίσης η Αλ Κάιντα διατηρεί έναν πανίσχυρο βραχίονα στη δυτική Αφρική, την οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, όπως και πολλές μικρότερες τζιχαντιστικές ένοπλες οργανώσεις στη βόρεια Αφρική.

Ο στόχος της Δύσης πρέπει να είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, αυτή η παγκόσμια οργάνωση στην οποία υπερήφανο μέλος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Χαμάς στη Γάζα, έχει χιλιάδες μέλη στην Αίγυπτο και στη Λιβύη και υποστηρίζεται σθεναρά από τη Σαουδική Αραβία.

Όλες οι ένοπλες τζιχαντιστικές οργανώσεις προέκυψαν μέσα από τους κόλπους των Αδελφών Μουσουλμάνων (Μουσουλμανική Αδελφότητα).

Σχετικά άρθρα