Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανώτατος Ηγέτης Ιράν: “Θεϊκή τιμωρία θα πέσει πάνω στους Σαουδάραβες”

Ανώτατος Ηγέτης Ιράν: “Θεϊκή τιμωρία θα πέσει πάνω στους Σαουδάραβες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ιράν, Νιμρ Αλ Νιμρ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες,

Τη θεϊκή τιμωρία θα αντιμετωπίσει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας για την εκτέλεση του Νιμρ Αλ Νιμρ, δήλωσε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

“Χωρίς αμφιβολία το αίμα αυτού του βασανισμένου μάρτυρα, που χύθηκε άδικα, θα έχει γρήγορα συνέπειες και η θεϊκή εκδίκηση θα πέσει πάνω στους Σαουδάραβες πολιτικούς”, δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και χαρακτήρισε την εκτέλεση “πολιτικό λάθος”.

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε το Σάββατο, τον Αλ Νιμρ και άλλους τρεις σιίτες μαζί με δεκάδες μέλη της Αλ Κάιντα, θέλοντας να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί επιθέσεις ούτε από σουνίτες τζιχαντιστές ούτε από μέλη της σιιτικής μειονότητας που ζητούν ισότητα.

Ο Χαμενεΐ πρόσθεσε: “Αυτός ο βασανισμένος ιμάμης δεν ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ενταχθούν σε κάποιο ένοπλο κίνημα ούτε συνωμοτούσε μυστικά και το μόνο που έκανε ήταν να διατυπώνει δημόσια επικρίσεις … βασισμένες στον θρησκευτικό ζήλο”.

Καταφερόμενος προφανώς εναντίον των δυτικών συμμάχων της Σαουδικής Αραβίας, ο Χαμενεΐ επέκρινε “τη σιωπή των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” αναφορικά με την εκτέλεση.

“Γιατί σιωπούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτοί που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία, στηρίζουν αυτή τη (σαουδαραβική) κυβέρνηση;”, δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

Ενώ δυτικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν τις εκτελέσεις, οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηλές.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε ανησυχία ότι η εκτέλεση του Νιμρ μπορεί να εντείνει τις θρησκευτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Στη Χαβάη, όπου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάνει διακοπές με την οικογένειά του, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Σαουδάραβες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα