Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τεχεράνη: Ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Τεχεράνη: Ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Νιμρ Αλ Νιμρ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Τεχεράνη,

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη, με Ιρανούς διαδηλωτές να προσπαθούν να εισβάλουν στο κτήριο και να ανάβουν εστίες φωτιάς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο φωτογραφίες από το Twitter, αναφέρει ότι η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την περιοχή.

Μια φωτογραφία απεικονίζει

Πάντως, διευκρινίζει το Reuters, δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί η γνησιότητα των εικόνων, κάποιες από τις οποίες δημοσιεύθηκαν από δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Ιράν και δείχνουν διαδηλωτές έξω από το κτήριο της πρεσβείας και μικρές εστίες φωτιά μέσα σε αυτήν,καθώς και σπασμένα έπιπλα εντός της πρεσβείας.

Πληροφορίες για επίθεση στην πρεσβεία από την πλευρά των διαδηλωτών μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το ρωσικό δίκτυο RT κάνει λόγο για βόμβες μολότοφ που πέταξαν οι διαδηλωτές, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο να απαντούν με χρήση χημικών.

Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου η Σαουδική Αραβία προχώρησε στην εκτέλεση 47 ανθρώπων, κατηγορούμενων για τρομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους και ο σιίτης ιερωμένος, τον Νιμρ αλ-Νιμρ, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της Τεχεράνης.

Σχετικά άρθρα