Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ βομβάρδισε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αεροπορικές Επιδρομές, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε εγκαταστάσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο τέσσερις εγκαταστάσεις, από την Μπέιτ Χανούν στον βορρά έως τη Ράφα στον νότο, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως η “αεροπορία στόχευσε δύο εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης της Χαμάς και δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη λωρίδα της Γάζας” και κατέστησε τη Χαμάς “υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις που προέρχονται από τη λωρίδα της Γάζας”.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας που έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Μετά το τέλος του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους ισλαμιστές στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014, περίπου 30 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον παλαιστινιακό θύλακα, που ελέγχεται από τη Χαμάς, προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στοιχεία του στρατού.

Παλαιστίνιοι σουνίτες τζιχαντιστές, που δηλώνουν ότι συνδέονται με την οργάνωση “Ισλαμικό κράτος”, έχουν πει ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση ρουκετών τους τελευταίους μήνες, όμως το Ισραήλ εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη στη Χαμάς.

Η Χαμάς είναι το παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) στους Παλαιστινίους. Από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προέκυψε η Αλ Κάιντα και από εκείνη τα διάφορα τζιχαντιστικά πλοκάμια παγκοσμίως. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σχετικά άρθρα