Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προσέλαβε ξένους εργάτες στις πετρελαιοπηγές που ελέγχει

Το Ισλαμικό Κράτος προσέλαβε ξένους εργάτες στις πετρελαιοπηγές που ελέγχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Καυσίμων, Πετρέλαιο, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος προσέλαβε χιλιάδες εργάτες με προϋπηρεσία στις πετρελαϊκές επιχειρήσεις για να δουλέψουν στις πετρελαιοπηγές που κατέλαβε στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Το Iraq Oil Report δημοσίευσε τη Δευτέρα μια έρευνα που περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις πετρελαϊκές “μπίζνες” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έγγραφα της οργάνωσης που περιήλθαν στην κατοχή των Αμερικανών ύστερα από πρόσφατες επιδρομές τους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, το Ισλαμικό Κράτος προσέλαβε συνολικά 2.000 εργάτες για να εργαστούν σε 200 πηγάδια στη Συρία και το Ιράκ.

Στους εργάτες δόθηκαν καλοί μισθοί τόσο για να πειστούν να εργαστούν για το Ισλαμικό Κράτος όσο και για να φροντίσουν το πετρέλαιο να αντλείται κανονικά παρά τις αεροπορικές επιδρομές.

Η πλειονότητα των εργατών προέρχεται από ξένες χώρες, δίχως να αναφέρονται ποιες.

Παρά τα αεροπορικά χτυπήματα που έχουν καταστρέψει αρκετές φορές τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση έχει προσλάβει ειδικούς που μπορούν και επισκευάζουν ή αποκαθιστούν τα πηγάδια λειτουργικά μέσα σε λίγες ημέρες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς έσοδα 40 εκ. δολάρια τον μήνα από το πετρέλαιο που κλέβει από το Ιράκ και τη Συρία, το οποίο είναι περίπου στα 70.000 βαρέλια ημερησίως.

Σχετικά άρθρα