Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που ετοίμαζε επίθεση στη Νέα Υόρκη

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που ετοίμαζε επίθεση στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νέα Υόρκη, Τζιχαντιστές,

Όπως έγινε γνωστό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνελήφθη στη Νέα Υόρκη ένας μοναχόλυκος υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος σχεδίαζε ένοπλη επίθεση σε μπαρ στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

«…σχεδίασε να σκοτώσει αθώους πολίτες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε ο βοηθός εισαγγελέα σε δήλωσή του.

Όπως έγινε γνωστό ο άνδρας ονομάζεται Εμανουέλ Λάτσμαν (Emanuel Lutchman), είναι 25 ετών Αμερικανός πολίτης και ζει στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Είναι προσήλυτος στο Ισλάμ, για την ακρίβεια προσηλυτίστηκε από μόνος του, και είναι γνώριμος των Αρχών αφού έχει ποινικό μητρώο από το 2006.

Το 2006 καταδικάστηκε για ληστεία και έκατσε πέντε χρόνια στη φυλακή.

Από την αποφυλάκισή του έχει συλληφθεί ξανά, αρκετές φορές, για ζητήματα “ψυχικής υγείας”, με άλλα λόγια είναι και ανισόρροπος.

Κατηγορείται ότι προσέφερε υποστήριξη και υλική βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία ότι έχει καθοδήγηση από το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή, και ότι είχε αναλάβει την αποστολή να επιτεθεί σε πολίτες που θα βρίσκονταν σε εστιατόριο ή σε μπαρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015 ο Λάτσμαν είχε αρκετές τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες με έναν πληροφοριοδότη του FBI, δίχως να γνωρίζει φυσικά την ιδιότητα του συνομιλητή του, στον οποίο εξομολογήθηκε την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος και την επιθυμία του να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει.

Επίσης είχε εκφράσει “το μίσος του για τα πάντα στην Αμερική”.

Ο Λάτσμαν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 έτη και χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Σχετικά άρθρα