Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον άνδρα που έσωζε τις ερωτικές σκλάβες

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον άνδρα που έσωζε τις ερωτικές σκλάβες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε την Τετάρτη έναν Ιρακινό στη Μοσούλη επειδή βοήθησε αιχμάλωτες Κούρδισσες Γιαζίντι, που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως ερωτικές σκλάβες, να αποδράσουν.

Ο Μουχάμαντ Αμπντουλάχ Αλ Τζαμπούρι (Muhammad Abdullah Al Jabouri), από τη φυλή Τζαμπούρ, συνελήφθη από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει αιχμάλωτες Γιαζίντι να διαφύγουν, στη συνοικία Αλ Χουντ της Μοσούλης.

“Ο Αλ Τζαμπούρι αποκεφαλίστηκε στην κεντρική Μοσούλη αφού κρίθηκε ένοχος προδοσίας”, δήλωσε ο ακτιβιστής και δικηγόρος Χασάν Αλ Αλού (Hassan Al Allou).

Οι κοπέλες Γιαζίντι συνελήφθησαν όλες και τις μετέφεραν πίσω στο αρχηγείο της οργάνωσης στη Μοσούλη που μόνο ένας θεός γνωρίζει τι μεγαλύτερο κακό τώρα θα τις βρει.

“Ο άνδρας αυτός προσπαθούσε να σώσει αυτά τα αθώα νεαρά κορίτσια από τη γροθιά αυτών των βάρβαρων τζιχαντιστών. Η εκτέλεσή του έχει σοκάρει τους κατοίκους της Μοσούλης, γιατί ήταν και επώνυμο μέλος της φυλής Αλ Τζαμπούρ”, είπε Χασάν Αλ Αλού.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στη γη των Γιαζίντι, Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ τον Αύγουστο του 2014.

Μπαίνοντας στα χωριά και τις πόλεις των Γιαζίντι, οι οποίοι είναι ηλιολάτρες ζωροαστριστές, είναι δηλαδή οι αρχαιόθρησκοι της περιοχής, οι τζιχαντιστές διέπραξαν φρικτά εγκλήματα μιας και θεωρούν αυτούς τους Κούρδους “ειδωλολάτρες” και “σατανιστές”.

Χιλιάδες άνδρες και ηλικιωμένοι των Γιαζίντι εκτελέστηκαν, ενώ τα παιδιά και τις γυναίκες μέχρι την ηλικία των 40 τους αιχμαλώτισαν. Οι γυναίκες, ακόμα και μικρά κορίτσια 10 ετών, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα ως ερωτικές σκλάβες. Και τα παιδιά πουλήθηκαν ως σκλαβάκια, ενώ πολλά μικρά αγόρια τα πήραν για γενίτσαρους σε στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Εκατοντάδες σκλάβες έχουν καταφέρει να αποδράσουν ή να εξαγοραστούν με λύτρα. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, χιλιάδες γυναίκες των Γιαζίντι παραμένουν σκλάβες στα χέρια των τζιχαντιστών που τις χρησιμοποιούν για να εκτονώνουν τα αρρωστημένα πάθη τους.

Σχετικά άρθρα