Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέλγιο: Νέες συλλήψεις τζιχαντιστών για τις επιθέσεις στο Παρίσι

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Υπό κράτηση τέθηκαν στο Βέλγιο έξι ακόμα άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με τα φερόμενα σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εμβληματικά σημεία των Βρυξελλών κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές.

Οι νέες προσαγωγές ανακοινώθηκαν μία ημέρα μετά την απόφαση του δημάρχου των Βρυξελλών να ακυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη γιορτή πυροτεχνημάτων στην βελγική πρωτεύουσα, για λόγους ασφαλείας.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν στην κατοχή των έξι νέων υπόπτων βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά. Η ποινική διαχείριση τους θα αποφασιστεί εντός της Πέμπτης, καθώς οι δικαστικές Αρχές θα αποφασίσουν εάν θα κρατηθούν περαιτέρω ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Δύο άτομα έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές της εβδομάδας σχετικά με τα σχεδιαζόμενα χτυπήματα και έχουν τεθεί σε κράτηση για έναν μήνα καθώς οι περιπτώσεις τους ερευνώνται περαιτέρω. Στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικές ύλες, αλλά προπαγανδιστικό υλικό του ISIS.

Το Βέλγιο βρίσκεται σε «συναγερμό» μετά το τρομοκρατικό μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους στο Παρίσι στις, 13 Νοεμβρίου. Η επίθεση φαίνεται πως σχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό σε βελγικό έδαφος, ενώ τρεις από τους δράστες είχαν ζήσει στο υποβαθμισμένο προάστιο Μολεμπέκ της βελγικής πρωτεύουσας.

Σχετικά άρθρα