Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Κάποιοι προωθούν επέκταση του ΝΑΤΟ λόγω Κριμαίας

Λαβρόφ: Κάποιοι προωθούν επέκταση του ΝΑΤΟ λόγω Κριμαίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επεκταθεί με πρόσχημα τα γεγονότα στην Κριμαία, καταγγέλει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κάποιοι στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν έντεχνα τους ισχυρισμούς περί “επιθετικότητας της Ρωσίας” στην Κριμαία, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις προσπάθειες επέκτασης της βορειοατλαντικής συμμαχίας»: Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Zvezda.

«Νομίζω πως οι θέσεις κάποιων [νέων] μελών του ΝΑΤΟ περί επιθετικότητας και επέμβασης στην νοτιοανατολική Ουκρανία χρησιμοποιούνται έντεχνα, ώστε να δικαιολογηθεί η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Κριμαίας προκειμένου να προστατέψει τους κατοίκους…» τόνισε ο Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας πως οι νομικές υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ για δέσμευση μη επέκτασης προς Ανατολάς δεν τηρούνται επαρκώς.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπενθύμισε πως όταν έγινε η επανένωση της Γερμανίας και η Ρωσία έγινε η Ρωσία που είναι σήμερα, υπήρξε συγκεκριμένη υπόσχεση πως το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά.

Σχετικά άρθρα