Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τριάντα νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε εστιατόρια

Ισλαμικό Κράτος: Τριάντα νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε εστιατόρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καμισλί, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να δολοφονεί αμάχους στη Συρία με κάθε δυνατό τρόπο παρά την αποδυνάμωση του από τις αεροπορικές επιδρομές.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στη βορειοανατολική πόλη Καμισλί στη Συρία, που ελέγχεται από κουρδικές δυνάμεις, στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι πιθανότατα οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δύο βομβιστικές επιθέσεις συνέβησαν στα εστιατόρια Miami και Gabriel. Από την πρώτη επίθεση ανασύραμε τουλάχιστον δέκα πτώματα και 18 τραυματίες.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συμβαίνει στο δεύτερο εστιατόριο, αλλά υπάρχουν και εκεί δεκάδες θύματα», τόνισε μια στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA.

Όπως ανέφερε η πηγή μια τρίτη βομβιστική επίθεση συνέβη σε ένα ακόμη εστιατόριο, σε κοντινή απόσταση, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από αυτή την επίθεση.

Σχετικά άρθρα