Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN: Ιρανικός πύραυλος πέρασε δίπλα από αμερικανικό αεροπλανοφόρο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πεντάγωνο, Περσικός Κόλπος, Τζιχαντιστές,

Ιρανικός πύραυλος πέρασε σε απόσταση 1,5 χλμ (1.500 γυάρδες) από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Πενταγώνου στο CNN.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου 2015, περίπου 23 λεπτά μετά την ανακοίνωση του Ιρανικού Ναυτικού ότι επρόκειτο να προβεί σε εκπαιδευτική άσκηση, με πραγματικά πυρά στην περιοχή.

Πολλαπλές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν άμεσα, αλλά χωρίς να έχουν στόχο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το «USS Harry S. Truman» βρισκόταν σε «διεθνώς αναγνωρισμένη λωρίδα της θαλάσσιας κυκλοφορίας», όταν το ναυτικό του Ιράν διεξήγαγε την άσκηση, χωρίς να εισέρχεται σε ιρανικά ύδατα.

Το «USS Harry S. Truman» έφτασε πρόσφατα στον Περσικό Κόλπο για να υποστηρίξει τις αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σε Ιράκ και Συρία.

Σχετικά άρθρα