Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Daily Express: Ο Πούτιν αναγνωρίζεται ως μαχητής κατά της τρομοκρατίας

Daily Express: Ο Πούτιν αναγνωρίζεται ως μαχητής κατά της τρομοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ουκρανία, Ρωσία, Τζιχαντιστές,

H στάση των πολιτικών σε ολόκληρο τον κόσμο απέναντι στον Πούτιν έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Express.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, στις αρχές του 2015 οι ξένοι πολιτικοί χαρακτήρισαν τον Βλάντιμιρ Πούτιν ως εχθρό της Δύσης και σχεδόν σαν έναν «κακοποιό», βγαλμένο από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Ωστόσο, για το έτος η κατάσταση έχει αλλάξει, και τώρα τον Πούτιν αναγνωρίζεται ως ένας ισχυρός ηγέτης και ο ίδιος θεωρείται ένας σημαντικός μαχητής κατά της τρομοκρατίας, γράφει ο δημοσιογράφος της Daily Express.

«Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Πούτιν κατηγορήθηκε για την εισβολή στην Ουκρανίας, την κατάρρευση του Μαλαισιανού Boeing πάνω από το Ντονιέτσκ, την παραβίαση του βρετανικού εναέριου χώρου από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, και για πολιτικές δολοφονίες. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές και τα Δυτικά ΜΜΕ θεωρούσαν αυτές τις δηλώσεις ως εκδήλωση της αντιδυτικής στάσης της Ρωσίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η βρετανική εφημερίδα.

«Από τη στιγμή που η Ρωσική Ομοσπονδία, όμως, ξεκίνησε την εκστρατεία της για την καταπολέμηση του «Ισλαμικού κράτους» (τρομοκρατική οργάνωση, απαγορευμένη στη Ρωσία) η στάση απέναντι στον Πούτιν έχει αλλάξει δραματικά. Πράγματι, τον Νοέμβριο, ένας παλιός αντίπαλος της Ρωσίας – οι Ηνωμένες Πολιτείες – ανακοίνωσε τη συμφωνία μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Βλαντίμιρ Πούτιν για την πολιτική μετάβαση, η οποία μπορεί να θέσει τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Τώρα οι ηγέτες της Δύσης και οι απλοί άνθρωποι ακούν τον Πούτιν, έναν άνθρωπο που φαινόταν φοβισμένος και η Δύση δεν τον αποδεχόταν», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Σχετικά άρθρα