Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει με τη βία τους φοιτητές της Μοσούλης να πολεμήσουν

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει με τη βία τους φοιτητές της Μοσούλης να πολεμήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Φοιτητές,

Μια πηγή μέσα από την ιρακινή Αστυνομία στην επαρχία της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε αιφνιδιαστικά τις πύλες του πανεπιστημίου της Μοσούλης, έπιασε όλους τους φοιτητές που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο συγκρότημα, τους φόρτωσε σε λεωφορεία και τους έστειλε στην επαρχία Άνμπαρ, του δυτικού Ιράκ, να πολεμήσουν ενάντια στον ιρακινό στρατό.

Η βίαια “στρατολόγηση” έγινε το Σάββατο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να “επιστρατεύσει” την πλειονότητα των φοιτητών.

Βεβαίως οι φοιτητές που στάλθηκαν με τη βία στο μέτωπο ούτε τζιχαντιστές είναι, ούτε συμμερίζονται τις απόψεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ούτε εθελοντές μαχητές στις τάξεις του. Το πιο πιθανό είναι στην πρώτη ευκαιρία να φροντίσουν να το σκάσουν.

Οι τζιχαντιστές απείλησαν τους φοιτητές ότι όποιοι τολμήσουν να αποδράσουν από την πρώτη γραμμή, θα εκτελούνται αμέσως ως λιποτάκτες.

Όταν έγινε γνωστό στη Μοσούλη ότι το Ισλαμικό Κράτος έπιασε τους φοιτητές και τους επιστρατεύει, συγγενείς και ολόκληρες οικογένειες των φοιτητών έσπευσαν έξω από την πανεπιστημιούπολη ζητώντας από τους τζιχαντιστές να μη στείλουν τα παιδιά τους στον πόλεμο.

Οι τζιχαντιστές απάντησαν με ριπές στον αέρα, που φόβισαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί με αποτέλεσμα το πλήθος να διαλυθεί.

Το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει από το καλοκαίρι και μετά μεγάλο πρόβλημα ανδρών.

Οι απώλειές του από τις αεροπορικές επιδρομές δεν μπορούν να αναπληρωθούν, ενώ η πρώτη φουρνιά τζιχαντιστών, με τον βάρβαρο και ασυγκράτητο ενθουσιασμό τους, έχει χαθεί στα πεδία των μαχών.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αναπληρώσει τις δυνάμεις του με μισθοφόρους, με παιδιά στρατιώτες και νεαρούς Άραβες που στρατολογεί υποχρεωτικά τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Ωστόσο, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους περσινούς και προπέρσινους τρομερούς τζιχαντιστές που σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη με τις νίκες και τις φρικαλεότητές τους.

Είναι άνθρωποι που μάχονται είτε για τον μισθό, είτε υποχρεωμένοι και από φόβο.

Εκεί οφείλεται ότι το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται συνεχώς ήττες σε Συρία και Ιράκ.

Δεκάδες από τους “νέους” τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και το βάζουν στα πόδια, αρνούμενοι να πολεμήσουν για ένα Ισλαμικό Κράτος που δεν το πιστεύουν.

Σχετικά άρθρα