Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο “επιτελάρχης” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Νεκρός ο “επιτελάρχης” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ηγεσίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Αχμάντ Αλ Αλουάνι (Abu Ahmad Al Alwani), σκοτώθηκε την Κυριακή σε αεροπορική επιδρομή της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, “η ιρακινή πολεμική αεροπορία είχε ακριβείς πληροφορίες για μια σύναξη αρχηγών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, σημειώνοντας ότι “ο εγκληματίας Αμπού Αχμάντ Αλ Αλαουάνι, γνωστός και ως επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε μαζί με δεκάδες άλλα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης”.

Με ποιο κατανοητούς σε εμάς όρους, ο νεκρός ήταν ο “Αρχηγός Επιτελείου” της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Να σημειωθεί ότι ήταν ανώτερος αξιωματικός ε.α. του ιρακινού στρατού, υπηρέτησε επί Σαντάμ Χουσεΐν.

Τη Δευτέρα οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν την πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ, από το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, ο θρησκευτικός δικαστής της Σαρία στη Μοσούλη, του βόρειου Ιράκ, Αμπντουλάχ Σαφάχ (Abdullah Saffah), γνωστός και ως Αμπού Χάφσα (Abu Hafsa), σκοτώθηκε από αμερικανική αεροπορική επιδρομή σε προάστιο δυτικά της Μοσούλης.

Η ιρακινή και η αμερικανική πολεμική αεροπορία εστιάζουν στην εξολόθρευση των ηγετικών στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Θεωρούν και όχι άδικα, ότι εάν σκοτώσουν τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους, η οργάνωσή τους απλά θα σκορπίσει.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ιρακινής προέλευσης. Υπήρξε στο παρελθόν το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, μέχρι που αυτονομήθηκε από την Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια της εμπλοκής του στον πόλεμο στη Συρία.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποτελείται στην πλειονότητά της από Ιρακινούς παλιούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, οι οποίοι από μπααθιστές (σοσιαλιστικός αραβικός εθνικισμός) πέρασαν στον εξτρεμιστικό ισλαμισμό.

Σχετικά άρθρα