Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι αστυνομικοί σκότωσαν μωρό 3 μηνών – Οι Κούρδοι τους τίναξαν στον αέρα!

Τούρκοι αστυνομικοί σκότωσαν μωρό 3 μηνών – Οι Κούρδοι τους τίναξαν στον αέρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μωρό, Τουρκία, Τσίζρε,

Εκδίκηση πήραν οι Κούρδοι πατριώτες για το μωρό τριών μηνών και τον 73χρονο παππού του που σκότωσαν Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές στην κουρδική πόλη Τσίζρε.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή που το όχημα στο οποίο επέβαιναν διέσχιζε έναν δρόμο στην τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη Τσίζρε, στα νοτιοανατολικά της χώρας (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν).

Σύμφωνα με τον στρατό, που επιρρίπτει την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου από «μέλη μιας τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης».

Εκτός από τους τρεις στρατιώτες, τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός. Η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η επίθεση σημειώνεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του PKK στην περιοχή.

Το βράδυ της Παρασκευής, ένα μωρό τριών μηνών (το βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε και ανάρτησαν οι Κούρδοι στο Twitter) και ο παππούς του σκοτώθηκαν από τουρκικά πυρά στην πόλη Τσίζρε, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Το σπίτι της οικογένειας βρέθηκε στο επίκεντρο ανταλλαγής πυρών μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών.

Το μωρό χτυπήθηκε στο κεφάλι και η οικογένειά του, βλέποντας ότι ανάσαινε ακόμη, κάλεσε ασθενοφόρο για να το παραλάβει.

Ο 73χρονος παππούς ανέλαβε να το μεταφέρει μέχρι το ασθενοφόρο αλλά δέχτηκε και ο ίδιος πυρά από Τούρκους ελεύθερους σκοπευτές.

Το μωρό πέθανε επί τόπου και ο παππούς υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων πατριωτών σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ιδίως στην Τσίζρε.

Σχετικά άρθρα