Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι καταδρομείς σκότωσαν τον τζιχαντιστή οπλαρχηγό Χουσεΐν Αλ Ασάφι

Κούρδοι καταδρομείς σκότωσαν τον τζιχαντιστή οπλαρχηγό Χουσεΐν Αλ Ασάφι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανσάρ Αλ Σούνα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Κουρδικές δυνάμεις (Πεσμεγκά) του Ιράκ πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείριση κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Χαουίτζα, στο Ιράκ, και κατάφεραν να σκοτώσουν αλλά και να αιχμαλωτίσουν πολλά σημαντικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στην επιχείριση χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα και είχε πολλές ομοιότητες με την προηγούμενη καταδρομική αποστολή τον Οκτώβριο, πάλι κοντά στη Χαουίτζα, όπου συμμετείχαν και Αμερικανοί κομάντος και απελευθερώθηκαν δεκάδες αιχμάλωτοι που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος [διαβάστε σχετικά εδώ].

Τοπικοί Κούρδοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι η επιχείριση διεξήχθη την Παρασκευή προς Σάββατο το βράδυ, στην πόλη Ριάντχ, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά της Χαουίτζα και νοτιοδυτικά του Κιρκούκ.

Η αποστολή είχε στόχο ένα κρησφύγετο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είπε ο Κούρδος ταξίαρχος Σαρχάντ Καντίρ.

“Έγινε μάχη μεταξύ των δύο πλευρών που οδήγησε στον θάνατο αρκετών μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στη σύλληψη μιας ομάδας από αυτούς”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας τοπικός ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Χουσεΐν Αλ Ασάφι.

Κάποιες πηγές είπαν ότι και σε αυτή την επιχείριση συμμετείχαν Αμερικανοί κομάντος, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού συνταγματάρχης Στηβ Γουόρεν διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξη Αμερικανών.

Στην επιχείριση σκοτώθηκαν 9 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συνελήφθησαν 12. Ο Χουσεΐν Αλ Ασάφι, ο οπλαρχηγός που σκοτώθηκε, ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικός Στρατός από το 2003 έως το 2010. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην οργάνωση Ανσάρ Αλ Σούνα.

Ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όταν κατέλαβε την περιοχή τον Ιούνιο του 2014, και το Ισλαμικό Κράτος τον όρισε οπλαρχηγό του στην πόλη Ριάντχ.

Σχετικά άρθρα