Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό η Ευρώπη: Αναμένεται τζιχαντιστικό χτύπημα μέχρι την Πρωτοχρονιά

Σε συναγερμό η Ευρώπη: Αναμένεται τζιχαντιστικό χτύπημα μέχρι την Πρωτοχρονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες Ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι τζιχαντιστές σχεδιάζουν τρομοκρατικό χτύπημα σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Υπηρεσία πληροφοριών “φιλικής χώρας” προειδοποίησε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα τζιχαντιστές να εξαπολύσουν τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς ή με βόμβες (βομβιστές αυτοκτονίας) στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αστυνομικές Αρχές της Βιέννης.

“Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα που βασίστηκε (σε αυτούς τους ελέγχους) μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έξι εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

“Πριν από τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία (πληροφοριών) σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους” αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα έστειλε αυτήν την προειδοποίηση αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς την “κατανόησή” τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, “ιδίως σε εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους” και οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.

Σχετικά άρθρα