Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασυναρτησίες εκπροσώπου του Πενταγώνου σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία

Ασυναρτησίες εκπροσώπου του Πενταγώνου σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δεν πρόκειται να ανταλλάξει πληροφορίες για στόχους στη Συρία με τη Μόσχα εάν το Κρεμλίνο δεν μεταβάλει τη θέση του σε ό,τι αφορά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Την Παρασκευή ο επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, είχε δηλώσει πως η Μόσχα είναι έτοιμη να μοιραστεί πληροφορίες με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος, όπως για παράδειγμα δεδομένα για θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, και αναμένει το ίδιο σε ανταπόδοση.

«Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη Ρωσία στη Συρία ωσότου [η Μόσχα] αλλάξει τη στρατηγική της να υποστηρίζει τον Άσαντ και δεν επικεντρωθεί στο Ισλαμικό Κράτος», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπολντάνζα στο Sputnik.

Βεβαίως όλοι είχαμε μείνει με την εντύπωση, μετά τη συνάντηση Κέρι – Λαβρόφ στη Μόσχα, ότι ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η ανατροπή Άσαντ και ό,τι για εκείνον θα αποφασίσει ο λαός της Συρίας, ενώ αμφότεροι -Κέρι και Λαβρόφ- συμφώνησαν ότι πρέπει να εξοντωθεί όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος αλλά και η Αλ Κάιντα, που στη Συρία ονομάζεται Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Και ενώ όλος ο πλανήτης έχει μείνει με αυτή την εντύπωση, βγαίνει μια εκπρόσωπος υπουργείου των ΗΠΑ και λέει άλλα. Το να μην θέλουν οι ΗΠΑ να συνεργαστούν είναι ένα θέμα, το να λένε οι εκπρόσωποί τους ασυναρτησίες περί Άσαντ είναι άλλο. Συνονιστείτε επιτέλους στην Ουάσιγκτον, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι τελικά η πολιτική σας στη Συρία.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας από τον Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς την έγκριση της Δαμασκού ή των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ρωσία άρχισε να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους τον Σεπτέμβριο του 2015, κατόπιν αιτήματος του Άσαντ.

Σχετικά άρθρα