Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Η ελευθερία του Τύπου βλάπτει σοβαρά τον Σουλτάνο

Τουρκία: Η ελευθερία του Τύπου βλάπτει σοβαρά τον Σουλτάνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Δημοσιογράφοι, Εφημερίδα Hurriyet, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στην Τουρκία η εισαγγελία επιδιώκει να κλείσει φυλακή για πέντε χρόνια τον διευθυντή της Hurriyet Σεντάτ Εργίν για προσβολή του Πρόεδρου Ερντογάν.

Η εφημερίδα δήλωσε πως η υπόθεση αφορά ένα άρθρο του Σεπτεμβρίου όπου παραποιούσε τις δηλώσεις του Ερντογάν για μια επίθεση του PKK σε μια στρατιωτική φάλαγγα στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται πως παράφρασε τις δηλώσεις του Ερντογάν σαν να υπονοούσε πως αν το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν είχε χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Ιουνίου, η επίθεση δεν θα είχε συμβεί.

Μετά τη δημοσίευση 100 παρακρατικοί επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας. Αργότερα η Hurriyet ζήτησε δημόσια συγνώμη για το “ανακριβές άρθρο”.

Το Νοέμβριο ο διευθυντής της Cumhuriyet Καν Ντουντάρ συνελήφθη για κατασκοπεία και προδοσία, μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης και εικόνων που έδειχναν φορτηγά να μεταφέρουν όπλα προς τη Συρία.

Το 2013 η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων χαρακτήρισε την Τουρκία ως τον μεγαλύτερο διώκτη του Τύπρου με 40 συλλήψεις δημοσιογράφων.

Το 2015 ο αριθμός των συλλήψεων έφτασε τους 14 και οι Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα, βαθμολόγησαν την Τουρκία ως 149η στις 180 στο δείκτη ελευθερίας Τύπου (Press Freedom Index).

Σχετικά άρθρα