Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος ΥΠΕΞ: Οι τζιχαντιστές μπαίνουν από Τουρκία και Ιορδανία στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιορδανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι διεθνείς προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να εμποδίζονται οι τζιχαντιστές να διεισδύουν στη Συρία από την Τουρκία και την Ιορδανία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος προς μια πολιτική λύση στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα σχόλια αυτά που έκανε ο Μουάλεμ έπειτα από συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ανάγκη “να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Ο Μουάλεμ είχε δηλώσει εξάλλου ότι η Συρία προτίθεται να πάρει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη και ότι ελπίζει ο διάλογος να τη βοηθήσει να καταλήξει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σχετικά άρθρα