Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα μάτια στις βαρβαρότητες του Ερντογάν”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Για τους δικούς της πολιτικούς λόγους η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα στραβά μάτια στη διεξαγωγή ενός αιματηρού πολέμου της Άγκυρας εναντίον των πολιτών της κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται, αναφέρουν τα αυστριακά ΜΜΕ.

Η Τουρκική “αλεπού” κατάφερε να πετύχει συμφωνία με την ΕΕ για τη “βοήθεια” των προσφύγων, την ίδια ώρα που δολοφονεί δεκάδες μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), και η Ευρώπη κάνει πως αγνοεί το ζήτημα, αναφέρουν τα Αυστριακά ΜΜΕ.

Στις 29 Νοεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας, δημιουργήθηκε ένα σχέδιο για την ανακοπή της μεγάλης ροής μεταναστών προς Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας η Άγκυρα θα παρέχει στους πρόσφυγες βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης, έναντι ανταλλάγματος τριών δισ. ευρώ και της επανέναρξης των ενταξιακών συνομιλιών για την Τουρκία.

“Ο Ερντογάν με θρασύ τρόπο προωθεί τους στόχους του στις Βρυξέλλες, που τον γλύκαναν με τρία δισ. ευρώ” αναφέρουν τα Αυστριακά ΜΜΕ.

Η ιστορία επιβεβαιώνει πως ο Τούρκος ηγέτης δεν κρατά την υπόσχεση του. Οι Σύροι πρόσφυγες απομονώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αυστριακοί δημοσιογράφοι τονίζουν πως με τη συμφωνία Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ δεν λαμβάνει υπόψιν της τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές της αξίες, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται.

Η κατάσταση στην Τουρκία επιδεινώθηκε απότομα μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους με τη δολοφονία 33 κούρδων ακτιβιστών στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Το PKK υποστήριξε πως δύο Τούρκοι αστυνομικοί στην περιοχή έχουν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

Από τις 24 Ιουλίου η τουρκική αεροπορία έχει διεξάγει αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ και ως τώρα φέρεται να έχουν σκοτωθεί 110 Κούρδοι μαχητές.

Σχετικά άρθρα