Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικογένειες τζιχαντιστών εγκαταλείπουν περιοχές νότια της Δαμασκού

Οικογένειες τζιχαντιστών εγκαταλείπουν περιοχές νότια της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές,

Εκατοντάδες οικογένειες τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων και τραυματίες, αναμένεται να φύγουν από περιοχές της νότιας Δαμασκού που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

«Ασφαλής διέλευση θα δοθεί από τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού και τη γειτονική Χάτζαρ αλ Άσουαντ», δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.

Οι οικογένειες και μερικοί τζιχαντιστές θα μεταφερθούν στη Ράκα, στη νότια Συρία, προπύργιο της τζιχαντιστικής σουνιτικής οργάνωσης, και σε άλλες ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές τους επόμενους μήνες, τερματίζοντας έτσι την παρουσία της οργάνωσης κοντά στην πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μια σημαντική βάση υποστήριξης στην Χάτζαρ αλ Άσουαντ, μόλις μερικά χιλιόμετρα από την έδρα της εξουσίας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Σύρος υπουργός για την Εθνική Συμφιλίωση Άλι Χάινταρ δήλωσε εξάλλου στο Reuters πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να απομακρυνθούν οι τζιχαντιστές από την παλαιστινιακή συνοικία – “καταυλισμό” Γιαρμούκ αλλά δεν επεκτάθηκε.

Πρόσφατα έχουν συναφθεί πολλές τοπικές εκεχειρίες και συμφωνίες ασφαλούς διέλευσης και σε άλλες περιοχές στη Συρία.

Σχετικά άρθρα