Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία καρφώνει την Τουρκία στη Γαλλία ως χρηματοδότη του Ισλαμικού Κράτους

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας παρείχε πληροφορίες στη Γαλλία σχετικά με το ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Συρία και τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Στρατηγός Γερασίμοφ παρουσίασε πληροφορίες για τη διαρκή κλοπή των συριακών φυσικών πηγών από μέρους της Τουρκίας, τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους και το ρόλο της Τουρκίας στη διαδικασία, αναφέρει ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Η Μόσχα έχει δηλώσει πως η Άγκυρα είναι ο κύριος υπεύθυνος για το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ, κατηγορώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και την οικογένεια του για άμεση συμμετοχή στην επιχείρηση πετρελαίου των τζιχαντιστών.

Το Ρωσικό ΥΠΑΜ αποκάλυψε πρόσφατα δορυφορικές εικόνες που δείχνουν το Ισλαμικό Κράτος να μεταφέρει 200.000 βαρέλια πετρελαίου πάνω σε 1.700 φορτηγά προς διάφορες χώρες, αλλά κυρίως προς Τουρκία.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου συμφώνησε επίσης με τη Γαλία να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

“Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια επιχειρησιακή ομάδα ανταλλαγής πληροφοριών για την αποτελεσματικότερη στόχευση και καταστροφή των υποδομών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αλλού” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΑΜ.

Σχετικά άρθρα