Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Wall Street Journal, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Πραξικόπημα, Συρία,

Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Συρία καθώς η ανατροπή του Άσαντ παρέμενε διακαής πόθος για την κυβέρνηση Ομπάμα αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα δημοσιεύει εκτενές ένα άρθρο με συνεντεύξεις πάνω από 20 διπλωματών και πολιτικών που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Άσαντ προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τις ΗΠΑ για να πείσει τον Ομπάμα να συμμαχήσει μαζί του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το 2011 η συριακή κυβέρνηση άρχισε να πολεμά την αντιπολίτευση και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν μια μειονότητα Αλεβιτών αξιωματικών του στρατού της Συρίας, ικανών να οργανώσουν ένα πραξικόπημα κατά του Άσαντ κάτι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς.

Το καλοκαίρι του 2012 οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν από τους αντάρτες και αυτό που προβλημάτιζε τον Ομπάμα ήταν πλέον η ενδεχόμενη χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ.

Μια ακόμη πληροφορία που γεννά προβληματισμούς πάντως και την δίνει η Wall Street Journal, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σέιμουρ Χέρς – νικητή του βραβείου Πούλιτζερ – σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “London Review of Books”, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ προσπάθησε να εμποδίσει την πολιτική Ομπάμα για βοήθεια των ανταρτών στη Συρία κατά του Άσαντ.

Ομοίως σύμφωνα με τον Χερς, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ προσπάθησε να εμποδίσει τη ροή πληροφοριών για εξτρεμιστές στη Συρία και στο Ιράκ…

Σχετικά άρθρα