Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Αλλαγή Συντάγματος λόγω τρομοκρατίας…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανουέλ Βαλς, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σχέδιο μεταρρύθμισης του Συντάγματος για την εγγραφή σε αυτό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την επομένη των επιθέσεων στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Το σχέδιο αυτό θα κατατεθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο. Προκειμένου να υιοθετηθεί, πρέπει να λάβει μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών και γερουσιαστών.

Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης την αμφιλεγόμενη δυνατότητα απώλειας της εθνικότητας για τους πολίτες που έχουν γεννηθεί στη Γαλλία και έχουν διπλή υπηκοότητα στην περίπτωση καταδίκης τους για “εγκλήματα κατά της ζωής του έθνους”.

Νέα τρομοκρατική επίθεση φαίνεται την ίδια στιγμή πως ετοίμαζε 23χρονη με ψεύτικη κοιλιά η οποία συνελήφθη στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας.

Όπως έγινε γνωστό, η 23χρονη είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ και μαζί με αυτήν οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν και τον 35χρονο άντρας της.

Η ψεύτικη κοιλιά, την οποία είχε αγοράσει μέσω του διαδικτύου, ήταν τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ήθελε να αποκρύψει αντικείμενα από τους ανιχνευτές μετάλλων.

Η ίδια δήλωσε στις αρχές πως αγόρασε την «κοιλιά» ώστε να απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση από τις αεροπορικές εταιρείες στα ταξίδια της.

Έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, αποκάλυψε ότι το ζευγάρι είχε παρακολουθήσει βίντεο με τις φρικαλεότητες που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές της εφημερίδας “Le Parisien” ως ιδιαίτερα σοκαριστικό.

Σχετικά άρθρα