Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

320.000 Ασσύριοι χριστιανοί έχουν καταφύγει πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν

320.000 Ασσύριοι χριστιανοί έχουν καταφύγει πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πρόσφυγες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Χαλίντ Τζαμάλ Αλμπέρ, γενικός διευθυντής Χριστιανικών Υποθέσεων στην κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε στο Κουρδικό Κ24 ότι σχεδόν 320.000 χριστιανοί (Ασσύριοι) έχουν καταφύγει πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των χριστιανών προσφύγων συνεχώς αυξομειώνεται. Πολλοί Ασσύριοι χριστιανοί έχουν καταφύγει στο Ιράκ κυνηγημένοι από τις περιοχές που έχουν καταλάβει οι τζιχντιστές. Άλλοι χριστιανοί χρησιμοποιούν το Ιράκ ως πέρασμα για να περάσουν στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Τέλος υπάρχει και ένα μέρος που επιστρέφουν από την Ευρώπη ή την Τουρκία πίσω στο Ιράκ.

Ανέφερε ακόμα ότι πολλοί είναι οι χριστιανοί που θέλουν να φύγουν για πάντα από το Ιράκ.

“Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε γιατί αφορά την προσωπική τους ζωή και η παρούσα κατάσταση στη χώρα έχει χειροτερέψει τις συνθήκες ζωής τους, εξαιτίας όχι μόνο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αλλά και της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα”.

“Οι περισσότεροι χριστιανοί θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αμερική, στην Αυστραλία και στον Καναδά”, είπε ο Αλμπέρ.

Επειδή όμως αυτές οι χώρες είναι υπερωκεάνιες και είναι δύσκολο το ταξίδι προς τα εκεί, πολλοί χριστιανοί έχουν καταφύγει ακόμα στην Τουρκία, στον Λίβανο και την Ιορδανία και ελπίζουν ότι θα τους δοθεί από εκεί η ευκαιρία να μεταφερθούν στις χώρες επιλογής τους.

Στο ιρακινό Κουρδιστάν ζουν εδώ και αιώνες χιλιάδες Ασσύριοι χριστιανοί. Για την ακρίβεια, πολλές περιοχές του Ιράκ που σήμερα θεωρούνται κουρδικές είναι πανάρχαια εδάφη των Ασσυρίων.

Οι Ασσύριοι με τους Κούρδους σήμερα έχουν καλές σχέσεις, μάλιστα πολλοί Ασσύριοι πολεμάνε μαζί με τους Κούρδους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Σε παλαιότερες εποχές οι σχέσεις Κούρδων και Ασσυρίων έχουν περάσει εντάσεις, ειδικά επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σχετικά άρθρα