Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικοί αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος στη Μανμπίτζ

Ομαδικοί αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισαν με μαχαίρια 20 Κούρδους και Άραβες αμάχους στη Συρία, στην πόλη Μανμπίτζ στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού.

Μιλώντας στο κουρδικό Κ24 ο Μοχάμεντ Αλ Μανμπίτζι, ακτιβιστής που ζει στην πόλη, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος έκανε επιδρομές στην πόλη και στα περίχωρά της την Παρασκευή και το Σάββατο συλλαμβάνοντας περίπου 50 κατοίκους.

“Οι άνθρωποι συνελήφθησαν με διαφορετικές κατηγορίες. Οι περισσότεροι κατηγορήθηκαν για συνεργασία με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία (YPG) και με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ενώ κάποιοι άλλοι για προσβολή των θείων και για αποστασία”.

Από τους 50 κρατούμενους οι 20 εκτελέστηκαν τις τελευταίες ημέρες. 12 εκτελέστηκαν την Παρασκευή, 7 το Σάββατο και ένας τη Δευτέρα.

“Οι περισσότεροι εκτελέστηκαν στο κέντρο της πόλης μπροστά δημόσια, μπροστά σε συγκεντρωμένο πλήθος. Σφάχτηκαν βάναυσα, τους έκοψαν τα κεφάλια με μαχαίρια”.

Ο Αλ Μανμπίτζι είπε ακόμα ότι το Ισλαμικό Κράτος αρνήθηκε να παραδώσει τους νεκρούς στους συγγενείς τους για να τους θάψουν. Τα αποκεφαλισμένα πτώματα κρεμάστηκαν στην κεντρική πλατεία, σε δημόσια θέα, για παραδειγματισμό.

Σχετικά άρθρα