Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3 Ιρανοί “Φρουροί” αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών στη Συρία

3 Ιρανοί “Φρουροί” αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χαλέπι,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Φαϊλάκ Αλ Σαμ (γνωστή και ως Φάλαγγα ή Λεγεώνα της Χομς) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έπιασε αιχμαλώτους δύο Ιρανούς στρατιώτες στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού.

iranoi1

Η οργάνωση δημοσίευσε και μια φωτογραφία, στην οποία φαίνονται δύο άνδρες με στολές παραλλαγής, οι οποίοι σύμφωνα με τους τζιχαντιστές είναι οι Ιρανοί που αιχμαλωτίστηκαν στο Καν Τουμάν, ένα χωριό στη βόρεια Συρία, νότια της πόλης του Χαλεπιού.

Επίσης και η οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός άνδρα που λέει ότι είναι Ιρανός στρατιώτης, ο οποίος επίσης αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού πριν τρεις εβδομάδες.

iranoi2

Η Αλ Νούσρα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει πιάσει αιχμαλώτους και 3 άνδρες της Χεζμπολάχ όπως και έναν Ιρακινό στρατιώτη.

Στο μέτωπο του Χαλεπιού, στο πλευρό του συριακού στρατού, μάχονται δυνάμεις των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, παραστρατιωτικοί σιίτες της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο και σιίτες Ιρακινοί.

Η οργάνωση Φαϊλάκ Αλ Σαμ είναι μια οργάνωση που συνδέεται με την Τζαΐς Αλ Φάτεχ, τη συμμαχία των “μετριοπαθών” με κορμό την Αλ Κάιντα.

Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία είναι μεταξύ των χορηγών και υποστηρικτών της Τζαΐς Αλ Φάτεχ στη Συρία.

Σχετικά άρθρα