Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε σε ενέδρα ο “Εκτελεστής” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Σκοτώθηκε σε ενέδρα ο “Εκτελεστής” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Αποκεφαλισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Την Κυριακή ο ηγέτης της ιρακινής παραστρατιωτικής σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Τζαμπάρ Αλ Μααμούρι, ανακοίνωσε τον σκοτωμό του διαβόητου αποκεφαλιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, γνωστού με το παρατσούκλι ο “Εκτελεστής”.

Ο Εκτελεστής, γνωστός και ως Αμπού Εμάν (Abu Eman), σκοτώθηκε με έναν συντζιχαντιστή του κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σιιτών παραστρατιωτικών στη Σαρκάτ, στα βόρεια της Σαλαχουντίν, στο βόρειο Ιράκ.

Ο Μααμούρι σε δήλωσή του είπε ότι “μια ειδική δύναμη της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι διείσδυσε στη Σαρκάτ ακολουθώντας μυστικά μονοπάτια και κατάφερε να σκοτώσει τον άνδρα γνωστό ως Αμπού Εμάν, ο οποίος αποκαλούνταν και “Εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους”, μαζί με έναν σύντροφό του, σε ενέδρα που στήθηκε σε κεντρικό δρόμο”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ο Αμπού Εμάν ήταν πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν και ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος αμέσως μετά την κατάληψη της Σαρκάτ από την οργάνωση. Μήνες αργότερα έγινε έμπιστος των ηγετών της οργάνωσης και του εμπιστεύθηκαν να εκτελεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου της Σαρία, συμπεριλαμβανομένων και των αποκεφαλισμών”.

“Το Ισλαμικό Κράτος υποφέρει από σύγχυση, εδικά μετά τις επιχειρήσεις που εξετέλεσε η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι για να εκτελέσει επιφανείς αρχηγούς της οργάνωσης”, είπε ο Μααμούρι.

Η Σαρκάτ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 και θεωρείται ως ένα από τα σκληρά προπύργια των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα