Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 10 τζιχαντιστές του που δείλιασαν στη μάχη

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 10 τζιχαντιστές του που δείλιασαν στη μάχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον δέκα τζιχαντιστές, μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, αποκεφαλίστηκαν στην πόλη Μοσούλη στο βορειοδυτικό Ιράκ την Κυριακή κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία.

Οι δέκα τζιχαντιστές το έβαλαν στα πόδια την ώρα της μάχης δίχως να έχουν διαταχθεί να υποχωρήσουν. Το Ισλαμικό Κράτος είναι θανατηφόρο σε τέτοια θέματα. Όποιος τραπεί σε φυγή εν ώρα της μάχης εκτελείται. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός ο κανόνας ισχύει σε όλους τους στρατούς του κόσμου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο – ακτιβιστή Αμπντουλάχ Αλ Μαλάχ, το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε τουλάχιστον δέκα τζιχαντιστές του και τους αποκεφάλισε δημοσίως στην πλατεία του Μπαάτζ στη Μοσούλη την Κυριακή το απόγευμα.

“Οι τζιχαντιστές καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή, ενώ μαινόταν μάχη μεταξύ αυτών και των Κούρδων Πεσμεργκά”, είπε ο Αλ Μαλάχ.

“Το δικαστήριο της Σαρία (ιερά εξέταση) αποφάσισε να αποκεφαλιστούν δημοσίως, μπροστά σε εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης, ώστε να γνωρίζουν όλοι τι τους περιμένει εάν εγκαταλείψουν τις θέσεις τους εν ώρα μάχης”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι έξι από τους εκτελεσθέντες ήταν Σύροι, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονταν από χώρες της Δύσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί άνδρες του επειδή δείλιασαν στη μάχη.

Στα μέσα Νοεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 73 συνολικά τζιχαντιστές επειδή τράπηκαν σε φυγή στη μάχη της πόλης Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) στις 13 Νοεμβρίου.

“Μετά από παράκληση του αυτοαποκαλούμενου χαλίφη, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, 73 τζιχαντιστές που τράπηκαν σε φυγή όταν επιτέθηκαν οι Πεσμεργκά στην πόλη Σιντζάρ των Γιαζίντι για να την απελευθερώσουν, εκτελέστηκαν”, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο Κούρδος αξιωματούχος Σαΐντ Μαμουζίνι στις 16 Νοεμβρίου. Οι εν λόγω τζιχαντιστές οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και δεν αποκεφαλίστηκαν.

Σχετικά άρθρα