Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατροπή: Σύροι τζιχαντιστές και όχι το Ισραήλ ανατίναξαν τον Σαμίρ Καντάρ

Ανατροπή: Σύροι τζιχαντιστές και όχι το Ισραήλ ανατίναξαν τον Σαμίρ Καντάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Σαμίρ Καντάρ, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Ανατροπή στον θάνατο του μεγαλοστελέχους της Χεζμπολάχ Σαμίρ Καντάρ, που σκοτώθηκε το Σάββατο το βράδυ από ρουκέτες που ανατίναξαν το σπίτι που διέμενε στη Δαμασκό.

Αν και αρχικά οι υποψίες της Χεζμπολάχ έπεσαν το Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι χτύπησε με αεροπορική επιδρομή το κτίριο, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς, τη Δευτέρα την ευθύνη ανέλαβε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), οι “μετριοπαθείς” σύμμαχοι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο FSA, διέψευσε τους ισχυρισμούς της Χεζμπολάχ ότι ο Καντάρ και οι σύντροφοί του σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι τέτοιοι ισχυρισμοί “μειώνουν τα κατορθώματα του FSA”.

Ο FSA επίσης προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ ότι τώρα πλέον γνωρίζει ότι όλες οι κινήσεις των στελεχών της παρακολουθούνται και ότι δεν θα γλιτώσουν και από μελλοντικές επιθέσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τρεις πύραυλοι χτύπησαν την κατοικία και προκάλεσαν την ολοκληρωτική κατάρρευσή της, σκοτώνοντας συνολικά 6 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 12.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Ισραήλ ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη για αυτό το χτύπημα.

Ο Καντάρ φυλακίστηκε το 1979 στο Ισραήλ αφού καταδικάστηκε για μια επίθεση που σκότωσε έναν Ισραηλινό αστυνομικό, όπως και έναν πατέρα με τα δύο του παιδιά.

Το Ισραήλ απελευθέρωσε τον Καντάρ το 2008, στα πλαίσια μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων, τρεις δεκαετίες μετά εκείνο το τρομοκρατικό χτύπημα και ενώ ήδη η Χεζμπολάχ τον είχε κάνει “θρύλο”.

Τον Σεπτέμβριο οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριέλαβαν τον Καντάρ στη “μαύρη λίστα” τους με τρομοκράτες, κατηγορώντας τον ότι έχει παίξει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη που παρέχει το Ιράν στη Συρία και βοηθώντας στο στήσιμο των υποδομών της Χεζμπολάχ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Σχετικά άρθρα