Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Ερντογάν; Ο Άσαντ έχει την απάντηση…

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Ερντογάν; Ο Άσαντ έχει την απάντηση…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στις 9 Νοεμβρίου του 2012 το Russia Today δημοσίευσε μια αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σε εκείνη τη συνέντευξη, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρόεδρο της Συρίας να της εξηγήσει πώς από εκεί που ήταν οι καλύτεροι φίλοι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν οι χειρότεροι εχθροί.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν έδωσε απάντηση για το τι συνέβη μεταξύ τους, λέγοντας ότι την τελευταία φορά που συνομίλησαν ήταν όταν του τηλεφώνησε να του ευχηθεί για τη νίκη του στις εκλογές, τον Μάιο του 2011, και έκτοτε δεν ξαναμίλησαν ποτέ.

Ωστόσο, αποκάλυψε τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

“Ο Ερντογάν νομίζει ότι εάν η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) αναλάβει την περιοχή και ειδικότερα τη Συρία, μπορεί να εγγυηθεί το πολιτικό του μέλλον, αυτή είναι η μια αιτία. Η άλλη αιτία είναι ότι προσωπικά πιστεύει ότι είναι ο νέος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μπορεί να ελέγχει όλη την περιοχή όπως ήταν στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάτω από μια νέα ομπρέλα. Βαθιά στην καρδιά του νομίζει ότι είναι ένας χαλίφης. Αυτοί είναι οι κυρίως λόγοι που άλλαξε την πολιτική του από μηδενικά προβλήματα [με τους γείτονες] σε μηδενικούς φίλους”.

Σχετικά άρθρα