Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντινούπολη: Οδομαχίες Κούρδων με Τούρκους αστυνομικούς (βίντεο)

Κωνσταντινούπολη: Οδομαχίες Κούρδων με Τούρκους αστυνομικούς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Οδομαχίες, βόμβες μολότοφ και οδοφράγματα Κυριακή βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, με Κούρδους νεολαίους να συγκρούονται με την τουρκική Αστυνομία αλλά και ισλαμοφασίστες.

Κούρδοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο Λύκειο του Γαλατάσαραϊ στην Πόλη, νωρίτερα την Κυριακή, δέχτηκαν επίθεση από την Αστυνομία που προσπάθησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα και κανόνια νερού. Δείτε το βίντεο:

Οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη στρατιωτική επιχείριση του τουρκικού κράτους στη νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν), στην οποία συμμετέχουν 10.000 στρατιώτες και αστυνομικοί και για την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει κηρυχθεί στις κυρίως κουρδικές πόλεις Τσίζρε, Σιλώπη, Σουρ, Νίσιβη και Νταργκεσίτ.

Οι διαδηλωτές, μετά την επίθεση που δέχτηκαν, άρχισαν να υψώνουν οδοφράγματα στη συνοικία Χατσιαχμέτ της Κωνσταντινούπολης.

Οι διαδηλωτές που βρέθηκαν στα οδοφράγματα δεν επέτρεπαν στην Αστυνομία να εισέλθει στη συνοικία. Οι κάτοικοι της Χατσιαχμέτ υποστήριζαν τους νεαρούς στα οδοφράγματα κάνοντας φασαρία χτυπώντας κατσαρολικά.

Οι νεαροί στα οδοφράγματα φώναζαν συνθήματα όπως «το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του φασισμού» και «ζήτω η αντίσταση του Κουρδιστάν».

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στην Άγκυρα:

Ισλαμοφασίστες και Τούρκοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν με πέτρες και με μαχαίρια σε μέλη του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP. Δύο μέλη του κόμματος τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στην Κωνσταντινούπολη ζούνε σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια Κούρδοι.

Σχετικά άρθρα