Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ύψωσαν οδοφράγματα στην Κωνσταντινούπολη – Οδομαχίες με ισλαμιστές

Οι Κούρδοι ύψωσαν οδοφράγματα στην Κωνσταντινούπολη – Οδομαχίες με ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οδοφράγματα ύψωσαν οι Κούρδοι στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή το βράδυ και από ό,τι μεταδίδουν κουρδικά Μέσα ενημέρωσης γίνονται συμπλοκές μεταξύ Κούρδων αριστερών και ισλαμοφασιστών στους δρόμους της Πόλης.

Νωρίτερα την Κυριακή η τουρκική Αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη που ειρηνικά συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη στρατιωτική επιχείριση του τουρκικού κράτους στη νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν), στην οποία συμμετέχουν 10.000 στρατιώτες και αστυνομικοί και για την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει κηρυχθεί στις κυρίως κουρδικές πόλεις Τσίζρε, Σιλώπη, Σουρ, Νίσιβη και Νταργκεσίτ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τουρκία σημαίνει ότι, οι πολίτες απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους και ο τουρκικός στρατός μάχεται στους δρόμους με Κούρδους πατριώτες. Πρόκειται για κανονικό πόλεμο.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο Λύκειο του Γαλατάσαραϊ στην Πόλη, νωρίτερα την Κυριακή, δέχτηκαν επίθεση από την Αστυνομία που προσπάθησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Τότε οι διαδηλωτές άρχισαν να υψώνουν οδοφράγματα στη συνοικία Χατσιαχμέτ της Κωνσταντινούπολης. Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στα οδοφράγματα δεν επιτρέπουν στην Αστυνομία να εισέλθει στη συνοικία. Οι κάτοικοι της Χατσιαχμέτ υποστηρίζουν τους νεαρούς στα οδοφράγματα κάνοντας φασαρία χτυπώντας κατσαρολικά.

Οι νεαροί που βρίσκονται στα οδοφράγματα φωνάζουν συνθήματα όπως “το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του φασισμού” και “ζήτω η αντίσταση του Κουρδιστάν”.

Ισλαμοφασίστες και Τούρκοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν με πέτρες και με μαχαίρια σε μέλη του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP. Δύο μέλη του κόμματος τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στην Κωνσταντινούπολη ζούνε σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια Κούρδοι.

Σχετικά άρθρα