Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν είσαι χαλίφης” λένε οι Ταλιμπάν του Πακιστάν στον Αλ Μπαγκντάντι

“Δεν είσαι χαλίφης” λένε οι Ταλιμπάν του Πακιστάν στον Αλ Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Πακιστανοί, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Ο κύριος στόχος των Πακιστανών Ταλιμπάν είναι να ανατρέψουν το καθεστώς της χώρας τους και να εγκαθιδρύσουν ένα θεοκρατικό ισλαμικό κράτος στο οποίο θα ισχύει ο “θεόπνευστος” νόμος της Σαρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν δεν σκοπεύουν να δώσουν όρκο πίστης στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, όπως και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, έχουν αρνηθεί να ορκιστούν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον αυτοανακηρυγμένο “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

“Ο Αλ Μπαγκντάντι δεν είναι χαλίφης, επειδή σύμφωνα με το Ισλάμ ο τίτλος αυτός σημαίνει ότι κυβερνά όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ ο Αλ Μπαγκντάντι δεν έχει τόση δύναμη. Διοικεί συγκεκριμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένη επικράτεια. Η επιλογή του δεν ανταποκρίνεται στους ισλαμικούς κανόνες”, αναφέρει ανακοίνωση των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους επιπλέον δεν έχει αρκετή δύναμη για επιρροή σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Υεμένη και το Αφγανιστάν.

Οι Πακιστάν Ταλιμπάν, όπως και οι Αφγανοί Ταλιμπάν, καταδικάζουν τις βαρβαρότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Όχι όλες, συγκεκριμένες:

“Το χαλιφάτο του Αλ Μπαγκντάντι δεν είναι ισλαμικό επειδή σε ένα αληθινό χαλιφάτο παρέχεται πραγματική δικαιοσύνη, ενώ οι άνδρες του Μπαγκντάντι σκοτώνουν αθώους μουτζαχεντίν άλλων οργανώσεων” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δηλαδή, το πρόβλημά τους δεν είναι οι αποκεφαλισμοί απίστων, αμάχων, οι βιασμοί γυναικών και κοριτσιών, αλλά ότι ο Μπαγκντάντι αποκεφαλίζει τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Η ίδια ανακοίνωση αποσαφηνίζει ακόμα ότι οι Ταλιμπάν του Πακιστάν επιχειρούν ξεχωριστά από τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, αν και μάχονται υπό το ίδιο όνομα. Οι πράξεις τους όμως δεν συντονίζονται.

Σχετικά άρθρα