Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Πρώτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα των Ακροδεξιών

Αυστρία: Πρώτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα  των Ακροδεξιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Δημοσκοπήσεις, Κόμμα των Ελευθέρων,

Πρώτο κόμμα αυτό των ακροδεξιών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Αυστρία, 27 μήνες μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, εμφανίζεται σε νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα Κυριακή , ως η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό, μάλιστα, έως και 33%, αν και υπάρχουν δημοσκοπήσεις που το δείχνουν από 26% αλλά πάντα πρώτο.

Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται αρκετά εκείνου των Ελευθέρων.

Συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – το οποίο ηγείται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού – με ποσοστό 25-27%, στην τρίτη το Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 24-26% και ακολουθούν οι Πράσινοι (12-14%) και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (4-6%).

Οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως οι τεράστιες προσφυγικές ροές με τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Αυστρία και η άνοδος της ανεργίας, ευνοούν εξαιρετικά το κόμμα των Ελευθέρων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο αυτά τα ζητήματα – και ιδιαίτερα το προσφυγικό – οι Ελεύθεροι σημείωσαν εντυπωσιακές επιτυχίες στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, όπου διπλασίασαν τη δύναμή τους φτάνοντας ποσοστό πάνω από το 30%, όπως και στον δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, όπου άγγιξαν επίσης το 30%.

Σχετικά άρθρα