Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τους ίδιους Τούρκους που έκανε “μπίζνες” ο Σαντάμ δουλεύει και το Ισλαμικό Κράτος

Με τους ίδιους Τούρκους που έκανε “μπίζνες” ο Σαντάμ δουλεύει και το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Καυσίμων, Νορβηγία, Πετρέλαιο, Σαντάμ Χουσεΐν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μια νορβηγική έκθεση που διέρρευσε στον Τύπο, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που κάνει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, το περισσότερο κλεμμένο πετρέλαιο από τις πηγές στη Συρία και στο Ιράκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος κατευθύνεται στην Τουρκία, όπου “ξεπουλιέται” σε πολύ χαμηλές τιμές.

Την έκθεση  που συντάχθηκε από την εταιρεία Rystad Energy μετά από αίτημα του νορβηγικού Υπουργείου Εξωτερικών, αποκάλυψε η καθημερινή νορβηγική εφημερίδα Klassekampen.

“Μεγάλες ποσότητες πετρελαίου πέρασαν λαθραία τα σύνορα της Τουρκίας από περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ”, γράφει η Klassekampen στηριζόμενη στην έκθεση και συνεχίζει:

“Το πετρέλαιο μεταφέρθηκε με βυτιοφόρα από οδούς που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι και πουλήθηκε σε χαμηλές τιμές, από 25 δολάρια μέχρι 45 δολάρια το βαρέλι”.

“Οι εξαγωγές συμβαίνουν σε μια καλά εδραιωμένη μαύρη αγορά μέσω της Τουρκίας”, γράφει η έκθεση. “Πολλοί από τους λαθρέμπορους και διεφθαρμένους συνοριοφύλακες, που βοηθούσαν τον Σαντάμ Χουσεΐν να αποφεύγει τις διεθνείς κυρώσεις, βοηθάνε τώρα το Ισλαμικό Κράτος να εξάγει πετρέλαιο και να εισάγει μετρητά”.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποτελείται από πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αναμενόμενο να γνώριζαν με ποιους Τούρκους μπορούσαν να συνεχίσουν τις “μπίζνες”. Το κύκλωμα υπήρχε, απλά έπρεπε κάποιος να το ενεργοποιήσει ξανά…

Σχετικά άρθρα