Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη σκότωσε 180 στρατιώτες της Σ. Αραβίας

Βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη σκότωσε 180 στρατιώτες της Σ. Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Τουλάχιστον 180 στρατιώτες της συμμαχίας που ηγείται η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο στην Υεμένη σκοτώθηκαν από βαλλιστικό πύραυλο του στρατού της Υεμένης.

Ο στρατός της Υεμένης εξαπέλυσε αυτό το εύστοχο και άκρως φονικό χτύπημα ως απάντηση στους βαρύτατους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας και την κατάληψη δύο πόλεων της Υεμένης από τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό παρά ότι είχε κηρυχθεί κατάπαυση πυρός μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών.

Τον βαλλιστικό πύραυλο έριξαν μονάδες του στρατού της Υεμένης που έχουν συμμαχήσει με τους αντάρτες Χούτι ενάντια στον υποστηριζόμενο από τη Σαουδική Αραβία εξόριστο Υεμενίτη πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Ο πύραυλος, ένας Tochka, βρήκε στόχο σε στρατόπεδο που βρίσκεται στη κεντροδυτική επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης την Παρασκευή το απόγευμα, σύμφωνα με το αραβόφωνο σάιτ Al Masirah news.

Μεταξύ των νεκρών είναι και πολλοί Σαουδάραβες αξιωματικοί και στρατιωτικό προσωπικό του βασιλείου.

Οι σύμμαχες με τους Χούτι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης εκτόξευσαν και δύο βαλλιστικούς πυραύλους Qaher 1 με στόχο την επαρχία Νατζράν, στη νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία.

Οι υεμενίτικοι πύραλοι εκτοξεύτηκαν ως απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας από τη Σαουδική Αραβία.

Η εκεχειρία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των σιιτών της Υεμένης κηρύχθηκε την Τρίτη, ωστόσο οι Σαουδάραβες δεν την τήρησαν και δυνάμεις της Υεμένης πιστές στον εξόριστο Πρόεδρο της χώρας βρήκαν την ευκαιρία να καταλάβουν δύο πόλεις, με την υποστήριξη των Σαουδαράβων.

Σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο των σιιτικών δυνάμεων της Υεμένης, η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε 300 αεροπορικές επιδρομές μετά την κήρυξη της εκεχειρίας.

Την Παρασκευή η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε μια πολυκατοικία στη νοτιοδυτική Υεμένη, στην επαρχία Σαάντα, σκοτώνοντας 23 ανθρώπους.

Παραστρατιωτικοί πιστοί στον εξόριστο πρόεδρο Χάντι κατέλαβαν τη Χαζμ, επαρχιακή πρωτεύουσα της Τζαούφ στη βόρεια Υεμένη, εκμεταλλευόμενοι την εκεχειρία που κηρύχθηκε στα πλαίσια του ΟΗΕ και την πόλη Χαράντ, επίσης στον βορρά.

Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 14.000 έχουν τραυματιστεί στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, όταν ξεκίνησε η πολεμική επιχείριση της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα με σκοπό να αποκαταστήσει στο προεδρικό αξίωμα τον πρόεδρο Χάντι, ο οποίος αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στο Ριάντ κυνηγημένος από τους σιίτες Χούτι.

Σχετικά άρθρα