Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία θέλει τους φιλότουρκους τζιχαντιστές “τρομοκράτες” για να τους λιώσει!

Η Ρωσία θέλει τους φιλότουρκους τζιχαντιστές “τρομοκράτες” για να τους λιώσει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων και τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτόν, ώστε να συμπεριληφθούν κι άλλες οργανώσεις πέρα από το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία θα προτείνει να οριστούν οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών, όπως στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό και σε άλλες πόλεις, ως ένα από τα κριτήρια για την ένταξη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Χρειάζεται σαφήνεια εδώ, επομένως όπως πρότεινε ο [υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ] Τζον [Κέρι], συμφωνήσαμε να καθορίσουμε τα κριτήρια ώστε στο μέλλον και άλλες προφανώς τρομοκρατικές οργανώσεις να προστεθούν» στον κατάλογο που περιλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, είπε ο Λαβρόφ.

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Ρωσίας να βάλει στη λίστα με τους τρομοκράτες και τους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και εμφανίζονται ως “μετριοπαθείς”, ενώ παράλληλα είναι σύμμαχοι με την Αλ Νούσρα, με την Αλ Κάιντα δηλαδή.

Πράγματι, πώς είναι δυνατόν να θεωρείται η Αλ Νούσρα τρομοκρατική οργάνωση και οι σύμμαχοί της να θεωρούνται “μετριοπαθείς” και δήθεν συριακή αντιπολίτευση;

Πάνω σε αυτό το μέγα ζήτημα η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει κανέναν να “γλιτώσει”, ώστε να κυνηγηθούν ανηλεώς οι φιλότουρκες συμμορίες που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στη χώρα.

Την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα μια απόφαση που επικυρώνει ένα φιλόδοξο ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία, έπειτα από τις συνομιλίες ανάμεσα στους 18 ΥΠΕΞ των κρατών – μελών της Διεθνούς Ομάδα Στήριξης της Συρίας.

Σχετικά άρθρα