Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To ΝΑΤΟ στέλνει αεροσκάφη και πλοία στην Άγκυρα

To ΝΑΤΟ στέλνει αεροσκάφη και πλοία στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αεροσκάφος, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ισλαμιστές, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Συνεχίζονται οι κινήσεις στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής με τις εξελίξεις στην περιοχή να δημιουργούν ένα σκηνικό για γερά νεύρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την Παρασκευή να στείλουν αεροσκάφη και πλοία στην Άγκυρα προκειμένου να ενισχύσουν την αεράμυνα της Άγκυρας στα σύνορά της με τη Συρία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ.

Οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να εγκρίνουν κατ’αρχήν το σχέδιο, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τις ακριβείς στρατιωτικές δυνάμεις που θα αποσταλούν. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ πρόκειται για ένα αμυντικό μέτρο.

«Συμφωνήσαμε σε ένα πακέτο μέτρων για την Τουρκία δεδομένης της ασταθούς κατάστασης στην περιοχή», ανέφερε ο Γενς Στόλτεμπεργκ. Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δεν αναφέρθηκε στο περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι από τα τουρκικά F16, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η κίνηση του ΝΑΤΟ στοχεύει και στην αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Η κατάσταση πάντως στην περιοχή αποκτά μια ιδιαίτερη τροπή καθώς στην περιοχή των τουρκορωσικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Λαττάκεια της Συρίας έχουν αναπτυχθεί ρωσικοί πυραυλοι S-400. Υπενθυμίζεται ακόμη πως μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν επικεντρώσει μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων τους στη συγκεκριμένη περιοχή, προβαίνοντας μεταξύ άλλων και σε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην Άγκυρα.

Σχετικά άρθρα