Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: “Χωρίς υποστήριξη απέξω, οι τζιχαντιστές νικήθηκαν σε ένα χρόνο”

Άσαντ: “Χωρίς υποστήριξη απέξω, οι τζιχαντιστές νικήθηκαν σε ένα χρόνο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ο πόλεμος στη Συρία θα μπορούσε να τελειώσει σε λιγότερο από ένα χρόνο εάν οι τζιχαντιστές δεν είχαν υποστήριξη από το εξωτερικό.

“Εάν οι υπεύθυνες χώρες δράσουν ενάντια στη ροή [ξένων] τρομοκρατών [στη Συρία] και στον ανεφοδιασμό τους, μπορώ να εγγυηθώ ότι θα πάρει λιγότερο από ένα χρόνο”, είπε.

Ο πρόεδρος της Συρίας έκανε τα παραπάνω σχόλια σε συνέντευξη στο δανέζικο τηλεοπτικό σταθμό NPO2.

Ο Άσαντ επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι, ότι η υποστήριξη για τους τρομοκράτες που δρουν στη Συρία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται όλο και πιο χαοτική και να μπαίνουν εμπόδια σε οποιαδήποτε επίλυση της κρίσης.

“Θέλουν η λύση, αυτή που αποκαλούν πολιτική λύση, να λήξει με αλλαγή αυτής της κατάστασης, να ξεφορτωθούν ή να ανατρέψουν αυτόν τον πρόεδρο, κ.ο.κ. Για αυτό το σέρνουνε…”, είπε.

“Μόνο η Ρωσία και το Ιράν και οι σύμμαχοί τους, και οι άλλες χώρες που υποστηρίζουν πολιτικά τη συριακή κυβέρνηση ή τη συριακή νομιμότητα” είναι προετοιμασμένες να βοηθήσουν για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, είπε ο πρόεδρος Άσαντ, προσθέτοντας:

“Αλλά όχι η Δύση, κανείς στη Δύση δεν είναι έτοιμος, λίγες χώρες είναι έτοιμες, επειδή δεν τολμούν να κάνουν επαφή με τη Συρία για να επιλυθεί το πρόβλημα εκτός κι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επιβάλλουν την ατζέντα τους και σε αυτούς και σε εμάς”.

Ο Άσαντ αντιμετώπισε και με σαρκασμό τη χαλάρωση της Δύσης σε ό,τι αφορά την απομάκρυνσή του από την Προεδρία.

Είπε ότι η συμμετοχή στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι παράνομη, επειδή η χώρα του ουδέποτε έδωσε άδεια για στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στα εσωτερικά της Συρίας.

“Είναι παράνομο. Είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είμαστε κυρίαρχη χώρα. Εάν είσαι σοβαρός στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, ποιο είναι το εμπόδιο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να καλέσει τη συριακή κυβέρνηση, και να πει ‘ας συνεργαστούμε στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία’;”.

“Το μόνο εμπόδιο είναι ότι η δυτική πολιτική σήμερα στη Συρία είναι ότι πρέπει να απομονωθεί αυτό το κράτος, αυτός ο Πρόεδρος, οπότε δεν μπορούμε να συζητάμε μαζί τους. ΟΚ, τότε δεν μπορείτε να έχετε και καμία πρόσβαση”, είπε ο Άσαντ.

Σχετικά άρθρα