Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Η Ευρώπη, η Τουρκία και η Σ. Αραβία βοηθούν τους τζιχαντιστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η παρουσία τζιχαντιστών Ευρωπαίων στη Συρία είναι ευθύνη των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που δεν πήραν σοβαρά το πρόβλημα της τρομοκρατίας λέει ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξη του στην Ολλανδική τηλεόραση.

“Οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πάνε όπου υπάρχει χάος. Μετέτρεψαν τη Συρία σε μια πηγή τρομοκρατίας, διότι η Ευρώπη, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, υποστήριξαν τους τρομοκράτες με διάφορους τρόπους” δήλωσε ο Άσαντ.

Ο εμφύλιος στη Συρία διαρκεί τόσο διότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αλλάξουν την εξουσία στη Δαμασκό πρόσθεσε ο Σύρος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο εμφύλιος θα μπορούσε να έχει τελειώσει από τον πρώτο χρόνο αν η διεθνής κοινότητα έπαιρνε μέτρα “για να κόψει τη ροή των Ευρωπαίων τζιχαντιστών”. Ωστόσο καμία δυτική χώρα δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει πραγματικά για τη λήξη του πολέμου τώρα, υποστήριξε ο Άσαντ.

“Κανείς πλην της Ρωσίας και του Ιράν δεν υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας” είπε ο Άσαντ. “Το πρόβλημα είναι πως ακόμη υποστηρίζουν εκείνους που θέλουν την αλλαγή εξουσίας στη χώρα”, συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει πιο άνετα από την ώρα που η Δύση “βάζει νερό στο κρασί της” για την παραμονή του στην εξουσία απάντησε σαρκαστικά: “Είχα κάνει βαλίτσες για να φύγω αλλά τώρα λέω να μείνω…”

Σχετικά άρθρα