Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απήχθησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ στο νότιο Ιράκ

Απήχθησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ στο νότιο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγωγή, Ιράκ, Κατάρ, Κυνήγι,

Μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ βρίσκονται μεταξύ των 26 κυνηγών που απήχθησαν την Τετάρτη το πρωί στο νότιο Ιράκ από ένοπλους άνδρες.

Οι 26 είχαν πάει στο Ιράκ για να κυνηγήσουν με γεράκια, το παραδοσιακό αραβικό κυνήγι.

Ο Φαλέχ Αλ Ζαγιαντί, κυβερνητής της επαρχίας Μουθάνα στο νότιο Ιράκ, όπου η ομάδα απήχθη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο:

“Δεκάδες ένοπλοι απήγαγαν 27 [τουλάχιστον 26] κυνηγούς από το Κατάρ ενώ βρίσκονταν στην κατασκήνωσή τους στην περιοχή Μπασίγια”.

“Όλοι οι απαχθέντες είναι Καταριανοί και ανάμεσά τους είναι και μέλη της οικογένειας που κυβερνά το Κατάρ”.

Οι απαγωγείς κύκλωσαν την κατασκήνωση με 50 τουλάχιστον αγροτικά φορτηγάκια, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα στις καρότσες, στις 3.00 π.μ. της Τετάρτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ επικοινώνησε με την ιρακινή κυβέρνηση ζητώντας λεπτομέρειες για την απαγωγή των Καταριανών πολιτών και για να συνεργαστούν από κοινού για τη συντομότερη το δυνατό απελευθέρωσή τους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις, Μοχάμεντ Αλ Ρουμαΐχι, πήγε στη Βαγδάτη για να συντονιστεί με τις ιρακινές Αρχές, “ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Καταριανών απαχθέντων.

Είναι σύνηθες μέλη πλουσίων οικογενειών από τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου να ταξιδεύουν σε χώρες όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ για κυνήγι με γεράκια.

Σχετικά άρθρα