Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τις ΗΠΑ σε συγκεκριμένο σημείο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατά της Τουρκίας, σε σχέση με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τέλη Νοεμβρίου.

«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο», είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σημείο επαφής με την τουρκική ισλαμοσυντηρητική ηγεσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «εχθρική πράξη» σε σχέση με την κατάρριψη και ανέφερε ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο η Τουρκία προέβη σε αυτή την ενέργεια.

«Τι κατάφεραν; Ίσως σκέφτηκαν ότι θα αποχωρούσαμε από τη Συρία. Η Ρωσία όμως δεν είναι τέτοια χώρα», είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Δεν βλέπει καμία προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την τωρινή ηγεσία της Τουρκίας ο Ρώσος πρόεδρος, μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον περασμένο μήνα.

Όπως δήλωσε στην ετήσια Συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο Βλαντιμίρ Πούτιν «Είναι δύσκολο για εμάς να φθάσουμε σε συμφωνία με την τουρκική ηγεσία», ενώ πρόσθεσε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν «εχθρική πράξη» και ότι δεν κατάλαβε γιατί η Τουρκία έκανε κάτι τέτοιο.

«Τι κατάφεραν; Ίσως πίστευαν ότι θα φεύγαμε μακριά από εκεί (Συρία); Η Ρωσία όμως δεν είναι τέτοια χώρα», κατέληξε.

O Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι “Η οικονομική κρίση της χώρας έχει κορυφωθεί”.

“Ενώ οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλη μείωση, η κατασκευή είχε μια μικρή αύξηση και παρατηρήθηκε ένα υγιές εμπορικό ισοζύγιο στον τομέα της γεωργίας” όπως τόνισε.

«Η οικονομία μας εξαρτάται από τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Περιμέναμε ότι ο δείκτης Brent θα φτάσει τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά τελικά έφτασε τα 50. Αυτή ήταν μια αισιόδοξη πρόβλεψη και τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουμε», είπε ο Πούτιν.

«Το ΑΕΠ μειώνεται, ο πληθωρισμός είναι στο 12,3%, τα εισοδήματα και οι επενδύσεις έχουν μειωθεί πάρα πολύ αλλά η οικονομική κρίση έχει φτάσει στην κορύφωσή της και έχει τελειώσει».
Αυτή ήταν μια χρονιά που η μετα-σοβιετική Ρωσία ξεκίνησε τον πρώτο της πόλεμο εκτός Ευρώπης, μετά την παρέμβαση της χώρας στη Συρία.

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ουκρανίας έχουν πλήξει την οικονομία της χώρας αλλά το εξωτερικό χρέος είναι χαμηλό και ο ιδιωτικός τομέας αποδεικνύεται κερδοφόρος, σύμφωνα με το περιοδικό The Economist.

Οι επικριτές λένε ότι οι πολιτικές ελευθερίες διαβρώνονται σταθερά από τον Πούτιν, ο οποίος διανύει την τρίτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας, από το 2000.

Παραμένει ένα από τους πιο αναγνωρίσιμους πολιτικούς στον κόσμο, και είναι στην κορυφή της λίστας με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes (για τρεις συνεχόμενες χρονιές).

Είναι γνωστός για τις μεγάλες συνεντεύξεις τύπου που δίνει στις οποίες μάλιστα συχνά χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση την Τετάρτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία είνα στόχος σε ένα “μεγάλο πόλεμο πληροφοριών που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό”.

Σχετικά άρθρα